Verzoek aan BBB mbt Pfas gezondheidsonderzoek Dordrecht

Publicatie: 14-07-2023

Geachte mevrouw Van der Plas,

Gezien het bericht van omroep zeeland van 11-07-2023
“Provinciale BBB-fractie wil alle middelen en mogelijkheden benutten voor bevolkingsonderzoek pfas” het volgende.
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/15716267/provinciale-bbb-fractie-wil-alle-middelen-en-mogelijkheden-benutten-voor-bevolkingsonderzoek-pfas?

Een gezondheidsonderzoek in Dordrecht en omgeving komt er niet. Dat staat in een brief (kst 35334-258 ) die minister Kuipers op 4 juli 2023 naar de Tweede Kamer heeft gezonden. Het zou niet de informatie opleveren waar mensen naar op zoek zijn. En regionaal gezondheidsonderzoek zal niet bijdragen aan betere gezondheidszorg.

Brief: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-1100289.pdf
Nota: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/blg-1100290.pdf

Natuurlijk gaat zo'n onderzoek informatie opleveren ter onderbouwing van beleid. En natuurlijk geeft het antwoord op vragen. Ja het zal niet alle vragen beantwoorden en het zal  tot nieuwe vragen leiden, dat is inherent aan onderzoek.

Ik hoop dat BBB in de TK het streven van de provinciale BBB wil ondersteunen, door de minister te bevragen op zijn motivering en aan te sturen op een heroverweging van zijn reactie. Een gezondheidsonderzoek voor Dordrecht en omstreken moet er komen. Daar is immers, in tegenstelling tot gemeenten rondom de Westerschelde, maar één bron (Chemours) die aan de gezondheidsproblemen gekoppeld kan worden. Laat geen Groningen- of een toeslagaffaire ontstaan.

Met vriendelijke groet,
Freek Visser

 

*****

1 Naar: de Homepage deze website

2 Naar: de Facebookpagina PFAS-Problematiek

3 Naar: het Telegramkanaal PFAS-Problematiek

Volg de FB-pagina of abonneer je op het Telegramkanaal (is hetzelfde als volgen bij FB). Daar meld ik nieuwe publicaties op deze website. Je krijgt dan een bericht als je de meldingen op áán laat staan.