Onderzoeken

Naar het onderdeel: 84-000 verschil bij gemiddelde bevolking in cbs tabellen

In de CBS tabellen zit vanaf het jaar  2019 tussen de omvang van de gemiddelde bevolking bij de ‘Overledenen’ en de ‘Bevolking op 1 januari’ een verschil van ruim 84.000. Dat komt door een dubbeltelling bij de ‘Overledenen.  Volgens het CBS zal at juni 2022 worden aangepast.

Naar het onderdeel:  MSD Vioxx schandaal

Merck/MSD is in 2004 betrokken bij een schandaal rond het medicijn Vioxx. Onderzoekgegevens zijn achter gehouden en er vallen slachtoffers.

Naar het onderdeel: kritiek op gebruik conclusie van wijhe

Op basis van zijn promotieonderzoek wordt geschat dat tussen de 6 en 12 duizend sterfgevallen zijn voorkomen dankzij vaccinatieprogramma’s. De media hebben die conclusie overgenomen zonder kritische kanttekeningen overgenomen. Is dat terecht? De wetenschap is toch gebaat bij een inhoudelijk kritische discussie en kwaliteitskranten moeten daartoe toch op zekere hoogte in staat zijn

De conclusie komt niet overeen met zijn onderzoek. Het is daarom onjuist om deze conclusie in het vaccinatiedebat te gebruiken. Onwaarschijnlijk? Oordeel zelf.

Naar het onderdeel: RIVM: Ondergrens vaccinatiegraad niet te bepalen

Naar het onderdeel: Deens ministerie onderzoek MMR en Autisme

Het onderzoek is bekostigd door van het Deense ministerie van volksgezondheid en Novazyms. Het onderzoek ondersteund sterk de bewering dat MMR vaccinatie het risico op autisme niet vergroot. Is dat verrassend?

Naar het onderdeel : Open brief – farmacokinetisch onderzoek bij vaccins

Naar het onderdeel: Begrippen – farmacokinetisch, klinisch en toxicologisch

* * * *

Naar: Homepage

Naar: Facebook onderzoekvaccins