Publicatiedatum 10 maart 2019
Update 1 maart 2021
Beste bezoeker,
Laat ik mij eerst aan jullie voorstellen of beter gezegd waarom ik er moeite mee heb om mij voor te stellen. Ik vind namelijk dat het verhaal, de feiten en de argumenten het werk moeten doen. Het maakt niet uit door wie het is geschreven als het maar met goede intenties en respect voor elkaar is geschreven. Aangenaam kennis met u te maken, mijn naam is Freek Visser.
Werkervaring
Met hart en ziel heb ik bijna 10 jaar lang als leerkracht de vakken maatschappijleer en informatica gegeven. Daarna ben ik bij de rijksoverheid gaan werken als wetenschappelijk medewerker en later als adviseur. Nu geniet ik van mijn pensioen.
Geluk en zorgen
In 2018 werd ik grootvader van 2 prachtige kleindochters. Dat is twee keer de jackpot van geluk. Maar met dit geluk kwamen ook de zorgen. Na het eerste kleinkind volgde in huiselijke kring een discussie over vaccinatie. Hoezo niet vaccineren? Ik heb mazelen doorgemaakt, mijn kinderen zijn gevaccineerd en waarom mijn kleinkind dan niet? Een discussie volgde en in een rap tempo werd ik bestookt met nadelen, risico’s, grafieken en het boek van Door Frankema ‘Vaccin Vrij’. Daar was over nagedacht. Alleen nog niet door mij. Dit ging allemaal zo tegen mijn vertrouwde beeld in dat ik besloot mij er wat meer in te gaan verdiepen. Met een avondje googelen zou het gefikst moeten zijn. Een naïeve gedachte bleek later.
Vragen en geen antwoorden
Na een paar avonden was de verwarring alleen maar groter geworden. Nul antwoorden en steeds meer vragen. Zo vroeg ik mij af waarom er op de websites Stichting Vaccinvrij (https://stichtingvaccinvrij.nl/ ) en de vereniging van kritische Prikkers (https://www.nvkp.nl/) vragen werden gesteld over de veiligheid van de vaccins. Op de website van het RIVM was immers te lezen dat ze veilig waren. Ik besloot de hulp van het RIVM in te roepen en vroeg om onderzoek waaruit bleek dat het bmr-vaccin veilig is. Ik kreeg geen duidelijke antwoorden op mijn vragen. Ik heb het geduld en de tijd om steeds weer die vragen te herhalen en er op te wijzen dat de reactie weer geen antwoord op mijn vraag was.
Opleiding
Toen ben ik mij ook gaan verdiepen in de onderzoeken. Een afgeronde studie sociologie (sociaal economisch beleid) met een specialisatie methoden en technieken van sociaal wetenschappelijk onderzoek helpt daar wel bij. Maar het (klinische) onderzoek van medicijnen en hun bijwerkingen is een andere tak van sport. Een nieuwe uitdaging was geboren.
Afbakening zoektocht
Bij mijn verdere zoektocht heb ik mij beperkt tot het BMR-vaccin en ik gebruik zo veel mogelijk de publicaties van Ministerie van VWS, RIVM, Gezondheidsraad, CBG-MEB, EMA, CDC, WHO.
Verbijsterende ervaringen willen delen
De resultaten die ik vond waren verbijsterend. Om dat te kunnen delen ben ik begonnen met de website Onderzoekvaccins. Mijn eerste ervaringen zijn vastgelegd in het artikel Reactie op 'Verder met vaccineren' .
En iedere keer als weer iets aan toevoeg op mijn website meld ik dat op - mijn facebookpagina https://www.facebook.com/onderzoekvaccins/
- of via mijn twitteraccount: Truthfinders - @onderzoekvaccin (de laatste s ontbreekt -max. 15 tekens)
Doel
Ik denk dat de volksgezondheid is gebaat bij meer onderzoek naar de stoffen in de vaccins. En in dat debat daarover spelen begrippen als veiligheid, vertrouwen en juiste informatie een belangrijke rol. En met name bij dat laatste doet zich het verschijnsel voor dat bij de overheid informatie ten dienste staat van het doel dat ze willen bereiken. Terwijl de onafhankelijke zelfdenkende burger meer gediend is met evenwichtige informatie. En daar probeer ik aandacht voor te vragen.
Steun
Mijn facebookpagina en Telgramkanaal gebruik ik ook om nieuwe publicaties op deze website aan te kondigen. En daar kunnen soms wel een paar weken tussen zitten. Wil je op de hoogt blijven dan kan je mijn facebookpagina liken of volgen. Een ander optie is om lid te worden van mijn Telegram kanaal.
Naar: Facebook onderzoeksvaccins
Naar: Telegram kanaal Onderzoekvaccins
* * * * *
Naar: Homepage